O întrebare importantă: componentele sistemului de încălzire

Instalarea sistemului de încălzire –este constituit dintru-n set de dispozitive și alte elemente, asamblate după o anumită schemă și destinate generării și încălzirii unei încăperi. Instalarea echipamentelor sistemelelor de încălzire este o sarcină imposibilă pentru un nespecialist, deoarece orice sisteme de încălzire se caracterizează printru-n număr mare de elemente, care diferă foarte mult după principiile lor de funcționare.

Inima oricărui sistem de încălzire este cazanul. De la el agentul termic, adică apa, se deplasează prin țevi și emană căldură în spațiu prin radiatoarele de încălzire. Apa poate circula în sistem cu pompă sau fără. Pe lângă aceste elemente, sistemul include: un rezervor de expansiune, fitinguri, supape și alte componente sanitare.

Sistemele de încălzire sunt diferențiate după două criterii:
1) În funcție de metoda de circulație a apei în sistem, sistemele de încălzire se împart în dispozitive cu circulație forțată și naturală. În primul caz, circulația apei se realizează cu ajutorul unei pompe. În al doilea caz, agentul termic circulă în sistem datorită diferenței de densitate a apei calde și reci.
2) În funcție de tipul vasului de expansiune, sistemele de încălzire pot fi închise sau deschise. Într-un sistem de încălzire de tip închis, se folosește un vas de expansiune cu membrană, iar într-un dispozitiv de tip deschis se folosește un vas de expansiune de tip deschis.

Cu toate acestea, în timp, pot apărea defecțiuni la orice tip de sistem de încălzire. Ele pot apărea chiar și din cauza uzurii elementelor structurii de încălzire. Luați în considerare principalele probleme când trebuie să apelați un specialist:
– Miros de gaz. Este necesar să deconectați echipamentul, să opriți alimentarea cu gaz, să deschideți fereastra și să părăsiți camera.
– Senzorul de ardere defect. Este necesar să strângeți imediat supapele care închid alimentarea cu gaz și opriți cazanul.
– Defecțiuni asociate cu ventilatorul de suflare.
– Probleme cu coșul de fum.
– Scurgeri în conducte, uneori fiind necesară înlocuirea bateriei.

Nu se recomandat să reparați singur defecțiunea. Meșterii SantehService experimentați de mulți ani în instalarea sistemelor de încălzire, diagnosticarea și profilaxia sistemelor de încălzire înainte de sezonul de încălzire. Aflați costul lucrărilor de instalare a încălzirii astăzi pentru a avea timp să finalizați instalația până la sezonul rece.