Pardoseală caldă va funcționa mai mult de jumătate de secol la o instalare corectă

Pardoseala caldă este un sistem modern de încălzire a spațiilor de mare siguranță, o alternativă excelentă  bateriilor tradiționale. Montarea pardoselei calde cu apă se constituie din   dintr-un strat de țevi între bază și pardoseală, care sunt umplute cu apă fierbinte. Cel mai des, montarea pardoselei calde este efectuată cu țevi din polimer, prin care apa fierbinte circulă de la o centrală de încălzire sau un cazan pe gaz. Încălzirea prin pardoseală este deosebit de populară în rândul familiilor cu copii mici, cărora le place să se târască și să se joace pe podea.

Cea mai sigură metodă de a reduce semnificativ costurile la energia electrică și de a spori durata de exploatare  pardoselei calde este direcționarea fluxurilor termice în direcția corectă. Din sistemul de încălzire, fluxurile de energie sunt îndreptate în direcții diferite. Majoritatea  energiei termice încălzește camera prin convecție naturală. Cealaltă parte se deplasează prin conductibilitate termică către pardoseală, apoi este transmisă mai deprate. Ca urmare, tavanul camerei este încălzit de jos. Pentru a preveni o astfel de distribuție neeficientă a căldurii, experții instalează o barieră de izolare termică.

Pardoseala termoizolatoare indeplineste urmatoarele functii:

– Distribuție uniformă a fluxurilor de caldură în intreaga încapere:

– Prevenirea scurgerii aerului cald prin tavan;

– Izolare fonică;

– Prevenirea pătrunderii umezelii și frigului de jos, dacă construcția este montată deasupra unei încăperi neîncălzite;

– Prevenirea  apariției suprafeților fungice și mucegai .

La general, pardoselele calde cu apă sunt sisteme foarte sigure. Montarea corectă a unei pardosele calde va permite sistemului să funcționeze mai mult de 50 de ani. Cel mai des, problemele cu pordosela caldă apar ca urmare a erorilor sau a neatenției în timpul montării:

1) Scurgerea țevilor. Principalul semn al acestei defecțiuni este apariția petelor umede, umezelii și mucegailui pe podea.

2) Dispariția completă a încălzirii sau supraîncălzirea.

3) Încălzire neuniformă.

Instalarea unei pordosele calde implică montarea unui sistem ingineresc  complex, care necesită calcule precise. Dacă tehnologia este încălcată, corectarea situației este posibilă numai prin dezmembrarea și modificarea completă a sistemului.

Meșterii SantehService lucrează de mulți ani cu diverse tehnologii de încălzire prin pardoseală: instalarea pordoselei calde sub laminat sau instalarea pordoselei calde cu apă. Prețul acestei tehnologii moderne devine din ce în ce mai accesibil, iar ca urmare comfortul durabil al întregii familii, răscumpără toate costurile.